Sociale toegankelijkheid

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

Op deze pagina vind je onder meer interviews, artikelen en tips die allemaal 'sociale toegankelijkheid' als onderwerp hebben. 'Sociale toegankelijkheid' is ook een onderdeel van de Erfgoed Brabant-cursus 'Van rondleiden naar begeleiden. Klik hier voor meer informatie over de cursus 'Van rondleiden naar begeleiden'.

Wil je meer weten over sociale toegankelijkheid? Wil je hier een keer over praten? Neem dan vooral contact op met de contactpersonen onderaan de pagina.

Publicaties

Tips en inspiratie

Organisaties

  • Platform 'Naar een museum'

    Op deze site voor mensen met een verstandelijke beperking is eenvoudig informatie te vinden over de mogelijkheden van een museumbezoek.

Verder lezen

  • Diversiteit en Inclusie

    Lees hier wat de begrippen diversiteit en inclusie voor Erfgoed Brabant betekenen.

  • Toegankelijkheid

    Toegankelijkheid gaat over het beschikbaar maken van erfgoed voor een zo groot mogelijk publiek.

Heleen Regenspurg

Vragen?

Bel mij op 06 - 52 78 93 96,
of stuur een mail:
heleenregenspurg
@erfgoedbrabant.nl

Heleen Regenspurg, projectmedewerker

Emma Goossens

Vragen?

Bel mij op 06 - 38 27 87 04,
of stuur een mail:
emmagoossens
@erfgoedbrabant.nl

Emma Goossens, projectmedewerker